Kleuters

 

Muziek en zingen met kleuters op de basisschool

Zingen en bewegen met kleuters

In Basisschool De Kinderhof heb ik in de periode oktober-november-december 2015, 7 lessen zingen en bewegen gegeven, waarbij verschillende muziekinstrumentjes en spelmateriaal werd gebruikt. De 8e les gaven de kinderen een presentatie voor de ouders en grootouders en werd de lessenserie feestelijk afgesloten.

In de periode februari-maart-april is er opnieuw een lessenserie wegens grote belangstelling.

Deze lessen zijn een naschoolse activiteit en waren mogelijk gemaakt door steun van de stichting ABC Rustenburg.

In de periode 2016-2018 heb ik met kleuters gewerkt op de Zonneparel, basisschool de Wijde Wereld, in de wijk Liendert.

In Basisschool De Vlindervallei, inmiddels genaamd Kindcentrum De Vlinderslag,  hebben de 3 kleutergroepen vanaf 2015  Zingen met de Schatkist. Hier ben ik nog steeds werkzaam. Er zijn clusters van lessen waar de ouders ook bij de les aanwezig zijn; ouderbetrokkenheid is  een belangrijk onderdeel bij ABC-scholen. Deze lessen zijn mogelijk gemaakt door Stichting ABC Kruiskamp-Koppel.

Liedjes uit de Schoolmethode, De Schatkist, worden gebruikt een andere liedjes die bij de behandelde thema’s horen.

Mogelijkheden op basisscholen bij het werken met kleuters

Workshops, kortlopende of wekelijkse lessen op de scholen zijn mogelijk. Kleuters genieten van zingen en beweegspelletjes. Ook is het goed mogelijk en belangrijk om aan te sluiten bij thema’s die op school spelen; over de lente, sport en spel, 112, afval, ziek zijn e.a. Zingen met bewegen stimuleert naast de muzikale ontwikkeling, ook de motorische ontwikkeling en taal-spraakontwikkeling. Middels liedjes en versjes onthouden de kinderen de nieuw aangeleerde woorden beter. De muzieklessen zijn speels en er wordt gebruik gemaakt van kleine muziekinstrumenten, speelgoed en ander spelmateriaal.

 

 

2 gedachtes over “Kleuters

  1. Hallo Miranda,
    Ik ben Aline, een vriendin van Mari, jouw overbuurman. Ik sprak je laatst op het waterfeest en sprak je toen over jouw werk met kinderen. Zoals ik je vertelde werk ik ook met kleine kinderen. Ik denk erover een feest te geven voor de kinderen die bij mij in mijn gastouderpraktijk zij (geweest).
    Maar de belangrijkste vraag is: Heb je wel zin om naar Amstelveen te komen op een za- of zondagmiddag, Bijvoorbeeld eind augustus?Ik schat dat ik da een groepje heb van minstens 10 kinderen in de leeftijd va 1-8 jaar. Een clubje kleintjes en de wat grotere vanaf 4 jaar.
    Ik ben ook benieuwd naar je tarief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s