Over mij

Magommetje Muziek met Kinderen is in januari 2014 opgezet door Miranda Bolderman. Even voorstellen: Ik ben Miranda Bolderman en heb een passie: zingen! Dat doe ik mijn hele leven al; als kind thuis en in een koortje, optredentjes op school, als puber in de Schouwburg in Venray stond ik ook al graag zingend en dansend op de planken. Daarnaast speel ik op de blokfluit, piano en gitaar. Tijdens mijn opleiding Logopedie in Nijmegen zongen we ook wat af en was het “zing jij maar voor Miran”. Vanaf 1994 ben ik gaan zingen in een theaterzanggroep Schudden voor Gebruik in Arnhem en zing ik met 6 mannen en 6 vrouwen liedjesprogramma’s voor volwassen en voor kinderen. “De tegendraadse draak”,  “Mijn naam is Spook” zijn 2 muziektheaterstukken voor kinderen dat in verschillende kastelen in het land is uitgevoerd. In november 2013 waren we in het Onze Lieve Vrouwentheater in Amersfoort met “Momo en de tijdspaarders”, gebaseerd op een jeugdboek van Michael Ende. Ik heb de opleiding logopedie gedaan en  vanaf 1989 gewerkt als logopediste in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en in mijn eigen praktijk. Bij het werken met kinderen gebruikte ik vaak liedjes en versjes om de geleerde klanken in woorden en zinnen te oefenen en te herhalen. Tevens is het vergroten van de woordenschat een leerdoel bij het gebruik van liedjes en versjes. Het spreekt kinderen altijd erg aan om met muziek te werken. Het ritme en de melodie werken ondersteunend en ook de herhalingen zorgen ervoor dat de geleerde woorden goed beklijven. In 2009 heb ik naast mijn werk als logopediste, mijn lesbevoegdheid gehaald als docent Muziek op Schoot. Een erg leuke, interessante en vooral inspirerende opleiding. In de periode 2009-2013 heb ik mijn werk als logopediste en Muziek op Schootdocent gecombineerd. Vanaf september 2013 ben ik gestopt als logopediste en werk ik alleen nog als muziekdocent. De naam Magommetje Muziek met Kinderen ben ik per 1-1-2014 gaan gebruiken.

Momenteel werkzaam als Muziekdocent augustus 2022:

Maandag: Basisschool de Ichthus, Zeist, 6 kleutergroepen

Dinsdag: Basisschool, Kindcentrum de Vlinderslag, Amersfoort, 3 peutergroepen, 3 kleutergroepen

Woensdag: Cursussen Muziek op Schoot, Leusden

Vrijdag: Cursussen Muziek op Schoot, Doorn- Driebergen, Heuvelrugmuziekschool

Zaterdag: Cursussen Muziek op Schoot, Vathorst, Amersfoort

Daarnaast geef ik Workshops en Voorstellingen voor Papa- en Mamacafé’s in Amersfoort en omgeving, ook in de schoolvakanties voor de ZomerPretpas en als activiteit vanuit ABC-scholen in Amersfoort.

Verdere werkervaring:

5 jaar werkzaam bij Trajectum in Amersfoort, nu genaamd Youké; baby’s en dreumesen

* Cursussen gegeven in Amersfoort voor kinderen van 0-4 jaar; baby’s, dreumesen en jongste en oudste peuters samen met een ouder, opa/oma of oppas.

* Ruim 2 jaar gewerkt  bij Skon nu genaamd Partou, kinderdagopvang De Blauwe Beloega in Amersfoort, Vathorst; babygroepen, dreumesgroepen, groep jongste peuters en groep oudste peuters samen met pedagogisch medewerkers

* Les gegeven op de JRK van de Kingmaschool (kinderen van 4-6 jaar), Amersfoort, speciaal basisonderwijs

* Les gegeven aan basisschoolkinderen van de Tafelronde Amersfoort over het thema brandweer,politie, en ziekenauto en over het thema Lente

* Projectkoor gehad op de Tafelronde  waarbij m.n. Nederlandstalige popliedjes werden geoefend met aansluitend een optreden voor ouders en belangstellenden in de Oude Viltfabriek Amersfoort.

* Workshop voor muziekdocenten gegeven over het stimuleren van de spraak/taalontwikkeling binnen de muziek op schoot lessen bij Landelijke studiedag.

Workshop voor peuterleidsters van het AsielZoekersCentrum in Utrecht gegeven

* Ook geef ik les op basisscholen, vanaf 2014 op de Basisschool de Vlinderslag en Peuterwerkplaats De Kleine Vlinder in Amersfoort. Nu genaamd Kindcentrum de Vlinderslag. Daarnaast geef ik workshops op basisscholen in Amersfoort.

* Daarnaast  begeleid ik kinderkoortjes op basisscholen.

* AGENDA: hierin staan cursussen die al geweest zijn vanaf 2014, die lopen en die  komen, workshops etc.

MAGOMMETJE? Waarom deze naam???

Nou, dat kwam zo: Niels, onze eerstgeborene, ging met mijn man Ronald en mij voor het eerst naar Frankrijk op vakantie toen hij 1 ½ jaar oud was. Op het nippertje kocht ik 1 cd met kinderliedjes voor onderweg. Een gouden treffer,  want als Niels begon te pruttelen achterin, zetten wij de cd aan; dan was hij stil en luisterde vol aandacht. Alleen Ronald en ik keken elkaar aan bij de zoveelste Magom Magom Magommetje van “is dit ons voorland? Waar zijn we aan begonnen..? Toen ik dus daadwerkelijk van muziek met kinderen mijn beroep ging maken was de naam voor     ons al duidelijk.  Onze dochters Meike en Britt hebben van die cd van Magommetje niet veel meegekregen; inmiddels was onze collectie kinderliedjes aardig uitgebreid. Het is met alle drie goed gekomen en ze zijn ook nog heel muzikaal 🙂

2 gedachtes over “Over mij

  1. He Miran, Wat een ontzettend leuke inspirerende site heb je. Ik, als vriendin en oud studiegenoot logopedie, weet hoe jouw hart bij de muziek ligt. Als ouders en kinderen eenmaal bij jou binnen zijn, zijn ze verkocht, dat weet ik zeker! Heel veel succes!

    • Hoi Hanny, van zoveel lof krijg ik rode wangen 🙂
      Jammer dat jouw kinderen geen ukken meer zijn; had je mooi kunnen komen zingen en muziek maken. Nu heb ik een cursus in Vathorst op de natuurboerderij en woensdag in de speeltuin op de Arnhemseweg in Amersfoort. We zingen over de dieren van de kinderboerderij, bijtes die zoemen maar ook over de speeltuin, glijden van de glijbaan, schommelen, spelen in de zandbak, op vakantie gaan. Leuk om liedjes te verzamelen over dit thema en dan uitvoeren met de kleintjes en (groot)ouders. Tot gauw, xx Miranda alias Magommetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s